banner
banner
Duhovne misli
Izdvajamo
U tijeku sanacija crkve

U tijeku sanacija crkve

Radovi na sanaciji odvijaju se planiranom dinamikom. Završena je ugradnja zatega od Carbo Dur lamela i zatvaraju se prodori kroz vanjske zidove crkve. Trenutno je u tijeku injektiranje – zatvaranje pukotina na vanjskim i unutrašnjim zidovima crkve.

Došašće

Došašće

Došašće je osobito vrijeme koje nam je Crkva odredila da bi svoju pažnju mogli usmjeriti na darove koje nam donosi Božansko dijete, da bi pobudili žarku želju i čežnju za njima, te da bi sve svoje snage slili u molitve i nastojanja da te darove u punini i primimo.

Posjet Sv. Nikole

Posjet Sv. Nikole

Prošle godine je obećao da će doći, iako je pred njim bilo puno posla, puno mjesta u koja je trebao svratiti, mnoge obradovati, ni nas nije iznevjerio ni zaboravio. Na vrijeme je došao u pratnji svih anđela, noseći poklone. 

ĐAKONSKO REĐENJE U JAJCU

ĐAKONSKO REĐENJE U JAJCU

U nedjelju, 23. studenog, na pučkom Misnom slavlju u župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Jajcu pomoćni biskup banjolučki mons. Marko Semren je sedmorici bogoslova franjevačke provincije Bosne Srebrene podijelio sveti red đakonata: fra Božidaru Štrkalju iz župe Jajce, fra Ivanu Jakoviću iz župe Vukanovići, fra Mariju Plavčiću iz župe Vitez, fra Emanuelu Radiću iz župe Uskoplje, fra Alenu Duspari iz župe Plehan, fra Ivanu Tučiću iz župe Rama-Šćit i fra Ivici Radiću iz župe K. Sutjeska.

Hrvatska tradicijska nošnja iz Kraljeve Sutjeske

Hrvatska tradicijska nošnja iz Kraljeve Sutjeske

U Kraljevoj Sutjesci  je sustanca srednjobosanskih >> bijelih aljina<< po specifičnim lokalnim načinima izrade, dekorativnim elementima i njihovu slaganju  s pravom dobila ime >>sutješka narodna nošnja<<.