banner
banner
Duhovne misli
Izdvajamo
VAZMENO TRODNEVLJE

VAZMENO TRODNEVLJE

Sveto vazmeno trodnevlje (Veliki četvrtak, petak i subota) koje se proteže u vazmeno bdjenje i proslavu Kristova uskrsnuća, najsvetiji su dani u crkvenoj godini i životu kršćanske zajednice. 

Korizma

Korizma

Prosinac i vrijeme kontinuiranih slavljeničkih dana je eto iza nas, pa ulaskom u duboku zimu nastupa jedan mirniji, puno opušteniji period vremena. Da to nije tako bogom dano, ne znam ni sam kada bi čovjek sam po sebi znao stati i odmoriti se. 

Čista srijeda - Pepelnica

Čista srijeda - Pepelnica

Svećenik na današnji dan pod svetom misom blagoslovi pepeo, koji je od običnog drveta ili onih grančica koje su bile blagoslovljene na Cvjetnicu prošle godine, kojim ponajprije posipa sam sebe a onda i ostale prisutne vjernike po glavi.

Uređenje groblja i sanacija kapele na Teševu

Uređenje groblja i sanacija kapele na Teševu

            Poštovani posjetitelji i dragi prijatelji,

Čestit Božić

Čestit Božić

Suvremena komunikacijska tehnologija je postala sastavni dio naše svakodnevice. Informacije šaljemo i primamo s kraja na kraj svijeta nekoć neslućenom brzinom. To čudo tehnike je omogućilo da prijateljima i najbližima na kraju svijeta omogućimo pogled u svoj dnevni boravak i da se pohvalimo novim božićnim haljetkom. Najdražima otvaramo pogled na svoj božićni obiteljski stol. Milioni božićnih i novogodišnjih želja radosti i mira, zdravlja i blagostanja lepršaju eterom i bez sudaranja u  sekundi dolaze na svoje odredište. To je već postalo rutina. Tim putem će do vas stići i ova naša srdačna i iskrena čestitka.