banner
banner
Duhovne misli
Izdvajamo
Uskrs

Uskrs

U mome rodnom kraju, kao i u cijelom kršćanskom svijetu, Uskrs se sa velikim nestrpljenjem iščekuje iz više razloga. Prvo, zbog vjere da je Isus po svetom pismu uskrsnuo i time napravio svoje najveće čudo. 

Vazmeno trodnovlje u župnoj crkvi

Vazmeno trodnovlje u župnoj crkvi

Misu večere Gospodnje na Veliki četvrtak s početkom u 17.00 sati u župnoj crkvi Sv. Ivana Krstitelja u Kraljevoj Sutjesci, predvodit će gvardijan fra Zoran Jaković, a propovijedati će fra Bojan Martinović – đakon.

Na Cvjetnicu u Sutjesku

Na Cvjetnicu u Sutjesku

Ovom nedjeljom Muke Gospodinove, kad započinje Veliki tjedan, liturgijski obred  započeo je ispred crkve blagoslovom maslinovih, palminih i jelovih grana, što je u biti sjećanje na Isusov slavni ulazak u Jeruzalem, kada je narod pozdravljao Isusa i klicao mu ”Hosana Sinu Davidovu”. 

VAZMENO TRODNEVLJE

VAZMENO TRODNEVLJE

Sveto vazmeno trodnevlje (Veliki četvrtak, petak i subota) koje se proteže u vazmeno bdjenje i proslavu Kristova uskrsnuća, najsvetiji su dani u crkvenoj godini i životu kršćanske zajednice. 

Korizma

Korizma

Prosinac i vrijeme kontinuiranih slavljeničkih dana je eto iza nas, pa ulaskom u duboku zimu nastupa jedan mirniji, puno opušteniji period vremena. Da to nije tako bogom dano, ne znam ni sam kada bi čovjek sam po sebi znao stati i odmoriti se.