banner
banner
Duhovne misli
Izdvajamo
Pokošen Sjenokos

Pokošen Sjenokos

Sve ono što je lijepo, dobro i plemenito ljudi vrlo rado prihvaćaju, osobito ako u tome sudjeluju osjećaju se dobronamjernim i  korisnim, poistovejćuju se s tim i to žele prezentirati drugim. Tako je bilo i ove godine u samostanskom Sjenokosu.

Nova fasada i novi prozori na crkvi

Nova fasada i novi prozori na crkvi

U ponedjeljak, 27.06.2016. godine blagoslovili smo početak radova na sanaciji konstrukcije crkve pod nazivom: Izvođenje dijela radova na sanaciji konstrukcije objekta crkve u Kraljevoj Sutjesci - Faza III - sanacija nadzemnog dijela konstrukcije objekta crkve. Predmetni radovi predstavljaju treći dio Faze III, DIO 3 - FASADERSKI RADOVI. Radove izvodi firma "Neimari" d.o.o. iz Sarajeva.

Proslava patrona Ivandana u Sutjesci

Proslava patrona Ivandana u Sutjesci

 Za proslavu patrona sv. Ivana Krstitelja duhovno smo se pripremali kroz tri dana trodnevne molitve i posta. Prvi dan trodnevnice sveto misno slavlje predvodio je fra Željko Brkić, vikar, drugi dan je predvodio fra Tomislav Svetinović, kapelan iz Vareša a treći dan misu i klanjanje pred Presvetim predvodio je fra Marinko Štrbac, župnik u Vijaci i dekan sutješkog dekanata.

Obilježena 23. obljetnica stradanja Hrvata općine Kakanj

Obilježena 23. obljetnica stradanja Hrvata općine Kakanj

Sv. Misu je predvodio i slavio gvardijan samostana fra Zoran Jaković, koji je u svojoj propovijed pozvao na oprost sve prisutne a posebice obitelji poginulih, jer oprost je i kršćanska i moralna obveza svih nas, oprost oslobađa. Svi oni su izgubili živote braneći svoje obitelji i dom, svoju povjest i kulturu, svoj jezik, braneći svoj narod. 

Krizma u Kraljevoj Sutjesci

Krizma u Kraljevoj Sutjesci

Nakon molitve za biskupa i zborne molitve patrona župe te blagoslova s Presvetim, uzoriti Vinko kardinal Puljić pozdravio je krizmanike, kumove, roditelje, sve nazočne i zahvalio fra Zoranu za riječi dobrodošlice. Išao je među krizmanike te je, kako se to kaže, provjerio znanje krizmanika, ili bolje rečeno s krizmanicima razgovarao o vjeri i Katoličkom nauku te se uvjerio osobno da su krizmanici pripremljeni za sakramenat kršćanske zrelosti.