banner
banner
Duhovne misli

Preminuo Anto Ravlija

27.11.2015. | kategorija: NOVOSTI

Jučer, 26. 11. 2015. godine u staračkom domu u Novoj Biloj u 83-oj godini života preminuo je naš župljanin i dugogodišnji prakaratur

Anto Ravlija

Svi koji su poznavali pok. Antu ili Antića kako smo ga inače zvali mogu posvjedočiti da je to bio čovjek vedra duha i posebnog smisla za humor, uzoriti vjernik koji je svake nedjelje pa sve do svog odlaska u starački dom u Novoj Biloj marljivo obnašao službu prakaratura u našoj župi. Svoj rodni kraj a posebno svoje rodno selo Papratno volio je neizmjerno  i nije ga htio napustiti ni za vrijeme ratnih sukoba 1993. godine, preživjevši i sam mnoge prijetnje. Osim toga, cijeli svoj život pok. Anto gajio je i veliku ljubav prema našem samostanu i fratrima koji su u njemu živjeli i djelovali. Sve do prošle godine, jer ove godine zbog zdravstvenih problema to nije mogao, pok. Antić je dolazio u koševinu našeg Sjenokosa i kao osamdesetogodišnjak. Za to i svako drugo dobro koje je učinio a posebno za savjesno i marljivo obnašanje prakaraturske službe neka mu Milosrdni i Svemogući Bog udijeli svoj vječni mir i blaženstvo. U ime fratara našega samostana i cijele župske zajednice obitelji pok. Ante upućujemo izraze najdublje sućuti.

Sprovod i Sv. misa zadušnica biti će dana 28. 11. 2015. godine (subota) u 14 h  na groblju Vodarići - Poljani. Pogrebna povorka kreće ispred kapele na groblju. Misa zadušnica služit će se u kapeli na groblju.

Pokoj vječni daruj mu, Gospodine!