banner
banner
Duhovne misli

Dvadeseto jubilarno "Sutješko-kakanjsko" večer u Zurichu

10.12.2015. | kategorija: NOVOSTI
Dvadeseto jubilarno

Kako smo već i najavili u subotu 28. studenoga je organizirano jubilarno dvadeseto "Sutješko-kakanjsko" večer u Zurichu. Ovo je iz godine u godinu preraslo u već tradicionalni susret našeg naroda u Švicarskoj kojemu se raduju i kojega svi s nestrpljenjem čekaju. Tu se susretnu rodbina i prijatelji, mnogi od njih skoro da i nemaju vremena kroz godinu se tako negdje naći i razgovoriti, zato je ovo nezaobilazni događaj i za mlađe i za starije, jer za svakoga se nađe nešto što ga privlači ovom lijepom događaju.

Kako je postao tradicionalni susret onda ima i svoj određeni tijek događanja. Ujutro već od osam sati započeo je malonogometni turnir koji traje sve do popodnevnih sati, kad se počinje pripremati dvorana za misno slavlje i večernji program.

U 18.30 je svečano misno slavlje koje je predvodio sutješki gvardijan fra Zoran Jaković uz koncelebraciju fra Ivana Prusine, voditelja Hrvatske katoličke misije u Zurichu, fra Ilije Božića, upravitelja svetišta Gospe olovske i fra Ivana Jakovića, župnog vikara u Novom Šeheru. Ono što je potrebno istaknuti jest da je sveta misa, iako slavljena u sportskoj dvorani, ipak je prostor odisao i osjetio se duh molitve, pobožnosti i dostojanstvenog susreta Boga i čovjeka u svetoj euharistiji, što je također fra Zoran zapazio i pohvalio. Nakon misnog slavlja uslijedio je kulturno-zabavni program kojeg su ove godine animirali Tamburaši iz Kraljeve Sutjeske, Tajne staze te Duško Kuliš.

Ono što se još dalo primijetiti jest da je organizacija kao i ranijih godina na vrlo visokom nivou te da je bilo posjećeno i tražilo se mjesto više. Hvala svim sudionicima i organizatorima za ovako lijepu zabavu i nezaboravnu jubilarnu dvadesetu "Sutješko-kakanjsku" večer.

Zahvaljujući fra Ivanu Prusini i fra Niki Leutaru naši fratri su slavili svetu misu u nedjelju u Zurichu, Winterturu i Wetingenu.

Kako je sve izgledalo možete pogledati u foto galeriji na našoj stranici, ili na facebooku!