banner
banner
Duhovne misli
Novosti
Poziv na jubilarnu „Sutješko-kakanjsku“ večer u Zurichu

Poziv na jubilarnu „Sutješko-kakanjsku“ večer u Zurichu

Poštovani posjetitelji Sutješkog vjesnika,

Ovim putem Vas informiramo i pozivamo na jubilarnu dvadesetu "Sutješko-kakanjsku" večer u Zurichu (Sportanlage "CHLIRIETHALLE" - 8154 OBERGLATT).

Šesnaesta  smotra  folklora

Šesnaesta smotra folklora

Redoslijed sudionika u programu:

   1.   HFS „BOBOVAC“, Čatići

   2.   HKUD „HUSINO“ Husino

Saniran zid kod mosta

Saniran zid kod mosta

U prošlogodišnjim poplavama ispod mosta kod samostana srušen je zid s obje strane rijeke Trstionice. Voda koja je prelijevala u jednom trenutku čak i most, svojom je silinom odnijela zid i tako napravila ogromnu štetu i izazvala veliku nesigurnost za teren sa samostanske strane. Zahvaljujući nizozemskoj organizaciji Claus Prince uspjeli smo napraviti novi zid i tako vratiti prvotni izgled i zaštititi od daljeg urušavanja zida postaljajući novu kamenu stopu zalivenu betonom.

Propovijed biskupa Marka Semrena

Propovijed biskupa Marka Semrena

Naša se smrt veže uz Božju ljubav, dobiva smisao u ljubavi kao i Kristova smrt koja se preobrazila u pobjedu života Kristovim uskrsnućem. Stoga ćemo i mi biti spašeni uskrslim Kristom. Vjera u Raspetoga i Uskrsloga daje istinskim vjernicima snagu da nadvladaju svaki strah, pa i najdublji: strah od smrti. Naša vjera u Krista i naše kajanje radi grijeha pomiruje nas s Ocem po Isusu Kristu – Putu, Istini i Životu čiji smo mi učenici i stoga ga želimo slijediti na Putu koji vodi k Ocu, živeći u Istini i iščekujući Život vječni.