banner
banner
Duhovne misli
Novosti
Šesnaesta  smotra  folklora

Šesnaesta smotra folklora

Redoslijed sudionika u programu:

   1.   HFS „BOBOVAC“, Čatići

   2.   HKUD „HUSINO“ Husino

Saniran zid kod mosta

Saniran zid kod mosta

U prošlogodišnjim poplavama ispod mosta kod samostana srušen je zid s obje strane rijeke Trstionice. Voda koja je prelijevala u jednom trenutku čak i most, svojom je silinom odnijela zid i tako napravila ogromnu štetu i izazvala veliku nesigurnost za teren sa samostanske strane. Zahvaljujući nizozemskoj organizaciji Claus Prince uspjeli smo napraviti novi zid i tako vratiti prvotni izgled i zaštititi od daljeg urušavanja zida postaljajući novu kamenu stopu zalivenu betonom.

Propovijed biskupa Marka Semrena

Propovijed biskupa Marka Semrena

Naša se smrt veže uz Božju ljubav, dobiva smisao u ljubavi kao i Kristova smrt koja se preobrazila u pobjedu života Kristovim uskrsnućem. Stoga ćemo i mi biti spašeni uskrslim Kristom. Vjera u Raspetoga i Uskrsloga daje istinskim vjernicima snagu da nadvladaju svaki strah, pa i najdublji: strah od smrti. Naša vjera u Krista i naše kajanje radi grijeha pomiruje nas s Ocem po Isusu Kristu – Putu, Istini i Životu čiji smo mi učenici i stoga ga želimo slijediti na Putu koji vodi k Ocu, živeći u Istini i iščekujući Život vječni.

Ispod nekih grobova rastu samonikle perunike

Ispod nekih grobova rastu samonikle perunike

Danas je nekako posebno teško. Selo srušeno u ratu, kuće zarasle u šikaru, pustoš. I eto jedina obitelj sa dvoje djece i trećim na putu ostaje bez hranitelja. Razmišljala sam koliko je ljubavi i snage trebalo pokojnom Miji da jedini od devetero Ilijine i Jelkine djece odluči doći i ostati u Ratnju, rađati i podizati djecu i biti sretan kad je dobio posao u jami. Kako će njegovi bez njega?

Preminuo Mijo Stojčić

Preminuo Mijo Stojčić

Sa tugom i bolom javljamo rodbini i prijateljima da je dana 13. 10. 2015. godine u 39-oj godini života preminuo Stojčić (Ilije) Mijo.