banner
banner
Duhovne misli
Sanacija samostanske crkve
Novosti
Šesnaesta  smotra  folklora

Šesnaesta smotra folklora

23.10.2015.

Redoslijed sudionika u programu:

   1.   HFS „BOBOVAC“, Čatići

   2.   HKUD „HUSINO“ Husino

više informacija...
Saniran zid kod mosta

Saniran zid kod mosta

21.10.2015.

U prošlogodišnjim poplavama ispod mosta kod samostana srušen je zid s obje strane rijeke Trstionice. Voda koja je prelijevala u jednom trenutku čak i most, svojom je silinom odnijela zid i tako napravila ogromnu štetu i izazvala veliku nesigurnost za teren sa samostanske strane. Zahvaljujući nizozemskoj organizaciji Claus Prince uspjeli smo napraviti novi zid i tako vratiti prvotni izgled i zaštititi od daljeg urušavanja zida postaljajući novu kamenu stopu zalivenu betonom.

više informacija...
Propovijed biskupa Marka Semrena

Propovijed biskupa Marka Semrena

17.10.2015.

Naša se smrt veže uz Božju ljubav, dobiva smisao u ljubavi kao i Kristova smrt koja se preobrazila u pobjedu života Kristovim uskrsnućem. Stoga ćemo i mi biti spašeni uskrslim Kristom. Vjera u Raspetoga i Uskrsloga daje istinskim vjernicima snagu da nadvladaju svaki strah, pa i najdublji: strah od smrti. Naša vjera u Krista i naše kajanje radi grijeha pomiruje nas s Ocem po Isusu Kristu – Putu, Istini i Životu čiji smo mi učenici i stoga ga želimo slijediti na Putu koji vodi k Ocu, živeći u Istini i iščekujući Život vječni.

više informacija...
Ispod nekih grobova rastu samonikle perunike

Ispod nekih grobova rastu samonikle perunike

17.10.2015.

Danas je nekako posebno teško. Selo srušeno u ratu, kuće zarasle u šikaru, pustoš. I eto jedina obitelj sa dvoje djece i trećim na putu ostaje bez hranitelja. Razmišljala sam koliko je ljubavi i snage trebalo pokojnom Miji da jedini od devetero Ilijine i Jelkine djece odluči doći i ostati u Ratnju, rađati i podizati djecu i biti sretan kad je dobio posao u jami. Kako će njegovi bez njega?

više informacija...