banner
banner
Duhovne misli

Mijo Stojčić (1976-2015)

13.10.2015. | kategorija: ŽUPA I SAMOSTAN

            S tugom i nevjericom javljamo svim prijateljima i poznanicima da je noćas poginuo naš župljanin Mijo Stojčić iz Ratnja.

            Roditelji pokojnog Mije, poginulog noćas u jami Begići RMU Kakanj, Ilija i Jelka Stojčić, žive u selu Ratanj, župa Kr. Sutjeska.   

            Povratnička obitelj u selu koje je bilo u potpunosti srušeno i spaljeno, ali kako kažu najdraže selo i najljepše mjesto vratilo im je radost i život nakon ratnih stradanja i izbjegličkih dana, sve do jutros kad ih je zadesila i iznenadila tužna vijest pogibije njihovog sina Mije.

            Ilija i Jelka rodili su i odgojili, te na pravi put i u život izveli devetoro djece razasutih diljem svijeta sve do daleke Amerike: Kata, Jozo, Tonka, Antonija, Anica, (+Mijo), Janja, Monika i vlč. Marko.

            Pokojni Mijo je u braku s Lucijom r. Tunjić iz Vukanovića dobio dva sina Iliju i Mateja, a supruga Lucija je trudna i ovih dana treba donijeti na svijet još jedan novi život.

            O obitelji se može reći da su praktični vjernici, dobri, plemeniti ljudi, voljeli su ovaj svoj kutak zemlje, svoje ognjište, ovaj narod, svoju izvornu pjesmu i svoju tradiciju, svoju vjeru i poštenje. Svoj život i povjerenje su stavljali u Boga te tako i ova teška i iznenadna smrt može se prihvatiti i živjeti jedino s tom vjerom u pouzdanjem u Božju providnost, snagu i pomoć.

            Ne možemo Vam reći još točan termin kad će biti misa zadušnica i ukop dok se ne obavi obdukcija i kompletna procedura za sve poginule rudare!

            Pokoj vječni daruj mu Gospodine!