banner
banner
Duhovne misli
Izdvajamo
Krizma u Kraljevoj Sutjesci

Krizma u Kraljevoj Sutjesci

Nakon molitve za biskupa i zborne molitve patrona župe te blagoslova s Presvetim, uzoriti Vinko kardinal Puljić pozdravio je krizmanike, kumove, roditelje, sve nazočne i zahvalio fra Zoranu za riječi dobrodošlice. Išao je među krizmanike te je, kako se to kaže, provjerio znanje krizmanika, ili bolje rečeno s krizmanicima razgovarao o vjeri i Katoličkom nauku te se uvjerio osobno da su krizmanici pripremljeni za sakramenat kršćanske zrelosti.

Formular za iseljene župljane

Formular za iseljene župljane

U TOM SMISLU VAS LIJEPO MOLIMO DA ISPUNITE PREDLOŽENI VAM FORMULAR KOJI ĆEMO PRIDRUŽITI  VAŠIM POSTOJEĆIM PODACIMA KOJI ĆE BITI DRAGOCJENI ZA VAŠE POTOMSTVO I POVIJESNO KRETANJE PRIPADNIKA ISTE TRADICIJE I OSOBITE MIKROKULTURE.

Prva Sveta Pričest

Prva Sveta Pričest

Svečanom procesijom u župnoj crkvi sv. Ivana Krstitelja u Kraljevoj Sutjesci  22. svibnja 2016. godine, započelo je slavlje Prve svete pričesti. Euharistijsko slavlje predvodio je župnik i gvardijan fra Zoran Jaković 

Hodočašće Gospi Olovskoj

Hodočašće Gospi Olovskoj

Veliki broj vjernika i ove godine hodočastio je Gospi Olovskoj i tako započeo svibanjsku pobožnost Blaženoj Djevici Mariji. Koncelebrirano sveto misno slavlje predvodio je uzoriti kardinal Vinko Puljić uz koncelebraciju provincijala Bosne Srebne fra Joze Marinčića, sutješkog gvardijana fra Zorana Jakovića, fra Marinka Štrbca sutješkog dekana, te mnogobrojnih svećenika.

Svibanjske pobožnosti

Svibanjske pobožnosti

Kad bih trebala odabrati svoj najdraži mjesec, to bi bio svibanj. Kao da nas njegova proljetna nesputana ljepota i ozelenjena blistava priroda iznova tjeraju da se osjećamo, baš poput prirode same, življima nego proteklih mjeseci.