banner
banner
Duhovne misli

Uređena ljetna pozornica i postavljena bista kraljice Katarine

14.11.2015. | kategorija: NOVOSTI
Uređena ljetna pozornica i postavljena bista kraljice Katarine

Ljetna pozornica locirana je odmah na lijevu stranu od glavnog ulaza u kompleks Franjevačkog samostana. S južne strane tangira internu pristupnu prometnicu koja vodi k samostanu i crkvi, sa sjeverne i istočne strane ukopana je u padinu Grgurevo tj. ostaci Dvora Kotromanića iz 14. stoljeća, dok sa zapadne strane približava se rječici Urvi.

Glavnim projektom izvedena je sanacija i uređenje ljetne pozornice, u sklopu koje je  postavljena slobodnostojeća skulptura kraljice Katarine, koja se nalazila u Klaustru samostana.

Radovi su trajali više od tri mjeseca a urađeno je sljedeće: uklonili smo postojeće kamene kaskade, izlili temelje i ozidali nove kaskade. Po završetku kaskada teren je zaravnat, izlivena je betonska ploča te urađeno popločanje istoga prostora jablaničkim bijelim kamenom. Stepeništa koja vode na tribine ozidana su polupritesanim kamenom, dok su klupe-sjedišta obložena obrađenom hrastovinom iz samostankog gaja. Ljetna pozornica bit će još dodatno hortikulturno oplemenjena sadnjom visokog raslinja - tisa i tuja, te niskog – živom ogradom i ukrasnim grmljem.

Središnje mjesto zauzima svakako bista kraljice Katarine.

Fotogalerija | Fotogalerija na facebooku