Dana 29.01.1951. u župnoj crkvi Sv. Ivana Krstitelja u Kraljevoj Sutjesci svoje bračno DA izrekli su Mirko Filipović i Marija r. Aždajić, vjenčao ih je fra Mato Benić. Poslije šesdeset godina zajedničkog života, svoje zavjete su obnovili i zahvalili Bogu na primljenoj mislosti 29.01.2011. dijamantnom svetom  Misom u istoj crkvi. Sveto Misno slavlje predvodio je sutješki vikar fra Zoran Jaković koji je u svojoj propovijedi rekao:

Za kršćane slaviti jubileje znači zahvaljivati Bogu za život i sve što je po Bogu darovano. Osobitu radost izražavam jer ste se okupili na proslavi jednog od sakramenata, u vremenu kako se čini da se danas sakramenti malo cijene. Tako se sve više i brak smatra zajedničkim životom kroz samo nekakav dogovor, a ne kroz Božju milost koja blagoslivlja život dvoje ljudi. Ovo je životni primjer kako ljubav i zajedništvo mogu trajati i pobijediti sve životne nedaće.

Njihov brak Bog je blagoslovio sa šestoro djece: Filip, Lidija – Željka, Olgica, Vjerica, Tomislav, Bernardica i  Terezija. Bilo je ovo usitinu lijepa prigoda kako bi se okupila djeca, rodbina i prijatelji u proslavi dijamntnog pira Mirka i Marije.

Uredništvo supružnicima upućuje iskrene čestitke i obilje Božijeg blagoslova kako bi dočekali još puno zajedničkih obljetnica.