U nedjelju, 15. lipnja tekuće godine u župnoj crkvi Sv. Ivana Krstitelja pod pučkom  Sv. Misom, nadbiskup Vinko kardinal Puljić, podijelio je sakrament Sv. Potvrde za 18 krizmanika.

Obred sv. Krizme započeo je na uobičajen način. Po dolasku nadbiskupa Vinka kardinala Puljića sva su se zvona oglasila, a gvardijan samostana fra Zoran Jaković s ministrantima i ceremonijarom, dočekao je nadbiskupa na ulazu u crkvu.

Nakon ulazne procesije biskup je sve nazočne blagoslovio Presvetim oltarskim sakramentom. Uz riječ dobrošlice gvardijana i župnika fra Zorana, poželio je i Nikola Marić u ime krizmanika. Nakon toga uslijedila je provjera krizmanika. Kroz razgovor nadbiskup je bio zadovoljan znanjem koje su pokazali krizmanici.

Nakon homilije i obnove krsnih obećanja, uslijedila je gesta polaganja ruku uz molitvu za silazak Duha Svetoga. Potom je biskup mazao uljem svete krizme svakog pojedinog kandidata u pratnji njegovog kuma ili kume. Nadbiskup Vinko izrazio je zadovoljstvom prepunom crkvom i dostojanstvenim liturgiskim slavljem.

Župni zbor s kora, lijepim pjevanjem je uveličao sveto misno slavlje.

Na koncu misnog slavlja Dario Šipić je  zahvalilo nadbiskupu za podiljeljeni sakramenat ali i vjeroučitelju fra Željku Brkiću, roditeljma, kumovima što su im bili pratnja i pomoć na tom putu.

Kao uspomenu  na ovaj događaj krizmanici su dobili Uspomene, kako bi i dalje mogli živjeti i produbljivati svoju vjeru u Trojedinoga Boga.