Zamoljeni smo da kao jedna od najposjećenijih web stranica ovog kraja i ove naše Kakanjske općine uputimo svima Vama kojih se ovo tiče ovu molbu, poziv i apel.

Naime, grupa mještana MZ Aljinići, posebno oni koji gravitiraju groblju Ostrugnjača, odlučila je izgraditi grobljansku kapelu i pokrenula je akciju oko prikupljanja financijskih sredstava.

Idejni i izvedbeni projekt kapele je uradio gdin Pavle Mašić, dip. Ing. arh. i  djelatnik je sarajevskog kantonalnog zavoda za zastištu spomenika i priznati je arhitekta, dok je nalaz za statiku radio gdin Muhamed Madžarević, dipl. Ing. građ. također iz Sarajeva.

Građevinska firma iz Kaknja „GMK“ je voljna rezalizirati navedeni izvedbeni projekt skupa sa potrebnom drenažom oko groblja za 45.000 KM. (U navedenu cijenu je uključena i izrada izvedbenog projekta i statičkog nalaza.) Napomenuti treba daje za ovaj projekt grobljanske kapele u Ostrugnjači – MZAljinići, osigurano preko federalnog ministarstva raseljenih lica već 10.000 KM tako da je potrebno prikupiti dodatnih 35.000 KM.

Zamolba angažiranih ljudi oko grobljanske kapele u Ostrugnjači nama u uredništvo www.kraljeva-sutjeska.com se statoji u tome da ćemo na našoj web stranici objaviti popis svih onih koji su do sada ukopani u navedeno groblje na Ostrugnjači u Aljinićima,  i da ćemo donijeti i popis svih onih koji budu sudjelovali u ovoj, hvale vrijednoj i prijeko potrebnoj, akciji prikupljanja financijskih stredstava za izgradnju kapele i to sa imenom, prezimenom, mjestom momentalnog boravka i novčanim iznosom. Popis osoba  koje imaju svoje mrtve pokopane  na groblju Ostrugnjača možete procitati  ovdje
Naravno da će ovaj web portal biti uključen i u praćenje radova i o tome ćemo izvještavati  sve vas koje to bude zanimalo.

Na ovakvo slično obraćanje i akciju pozivamo i sve mještanje MZ Aljinići koji gravitiraju groblju Miljačić, da se također prijave nama da i za njih napravimo isti apel i isti poziv.

Vaše uredništvo portala