Jučer, 24. 06. 2015. naša župa proslavila je svog nebeskog zaštitnika svetog Ivana Krstitelja. Unatoč prohladnom i kišovitom vremenu i ove godine „Ivandanu“ je nazočio veliki broj naših župljana koji su za ovu prigodu došli posjetiti svoj rodni kraj i proslaviti patron svoje župe, zajedno s župljanima koji i danas žive na teritoriju župe, kao i s hodočasnicima pristiglih iz susjednih župa:Kaknja, Vukanovića, Borovice, Vareša, Vijake, Oćevije.

Proslavi patrona župe prethodila je trodnevna duhovna priprava. Prvi dan sv. Misu je predvodio fra Željko Brkić, vikar samostana, a drugi i treći dan fra Marinko Štrbac, dekan našeg sutješkog dekanata i župnik u župi Vijaka.

Bolesničku svetu misu u 9.00 sati, te središnje misno slavlje u 11.00 sati predvodio je mons. Luka Tunjić, generalni vikar Vrhbosanske nadbiskupije, uz koncelebraciju 23 svećenika i dvojice đakona, naših ovogodišnjih mladomisnika, fra Ivice Radića iz Kraljeve Sutjeske i fra Ivana Jakovića iz Vukanovića.

Sve nazočne župljane, goste i hodočasnike na početku misnog slavlja pozdravio je sutješki gvardijan fra Zoran Jaković, a na koncu mise zahvalio je svima za dolazak ,a posebno onima koji su pomogli i sudjelovali u organizaciji proslave: prakaraturima, ministrantima, članovima našeg župnog zbora koji su ovo slavlje uveličali svojim pjevanjem.

Kao i proteklih godina, nakon svete mise bilo je planirano da na samostanskom parkingu zaigra se koje kolo, zapjeva su uz pratnju naših tamburaša pod vodstvom gospodina Tome Maltara. Nažalost, kiša koja je neprestance padala , kao i prohladno vrijeme to ove godine nisu dozvolili. Ovakve vremenske prilike su svakako utjecale na to da je većina onih koji su i planirali zadržati se iza sv. Mise i na pijesku ove godine to učinila znatno kraće.