Četrnaeste nedjelje kroz godinu – 5. srpnja – naš fra Ivica Radić je slavio svoju mladu misu u župnoj crkvi sv. Ivana Krstitelja. Dugo i naporno pripremanje za misno slavlje i svečani ručak je konačno dočekalo svoj vrhunac na pučkoj misi u jedanaest sati.

Nakon svečane ulazne procesije s glazbenom pratnjom našeg župnog zbora, mladomisniku je svoj blagoslov udijelila majka Božana. Potom je mladomisnikove roditelje, braću i sestre, rodbinu i sve prisutne župljane naše župe i goste, kao i sve prisutne svećenike, u ime samostanske i župne zajednice u Kraljevoj Sutjesci i u svoje osobno ime pozdravio gvardijan fra Zoran Jaković.

Fra Vijeko Tomić se u svojoj propovijedi osvrnuo na životni put fra Ivice k svećeništvu; kontinuitet sutjeških svećenika i fra Ivičino mjesto u njemu; te ulogu svećenika u životu Crkve. Upozorio je fra Ivicu da bude ustrajan u svom svećeništvu, a i od sakupljenih vjernika je zatražio ustrajnost u molitvi za mladomisnika i ostale svećenike – da budu što svetiji i kreposniji, što sličniji Kristu; i tako što bolje obavljaju svoju službu u Crkvi.

Nakon liturgijskog slavlja uslijedio je svečani ručak u samostanskom dvorištu. Našem mladomisniku želimo Božji blagoslov, puno sreće i uspjeha u njegovom svećeničkom životu u Franjevačkoj provinciji Bosni Srebrenoj.

Fra Ivica Radić je sin pokojnog Ante i Božane r. Josipović iz Kraljeve Sutjeske. Rođen je u Kaknju, 27. 10. 1982. god. Franjevački habit je obukao 14. 7. 2001. u Kiseljaku. Novicijat je završio na Gorici u Livnu. Prve redovničke zavjete je položio 7. srpnja 2002. na Gorici u Livnu. Svečane je zavjete položio 14. rujna 2006. na Petrićevcu. Filozofiju i teologiju je studirao i diplomirao na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu. Službu đakona je obavljao u Fojnici. Raspoređen za kapelana u Zenicu.