Jubilarni 10. susret dijaspore i rodnoga kraja  „Sutješko ljeto 2015“ i ove godine održan je na sportskom terenu u Aljinićima u organizaciji MZ Aljinići. Možemo sa sigurnošću reći kako je ovaj susret održao svoj najduži kontinuitet, nadamo se da će to i narednih godina biti mjesto susreta nas koji živimo na ovim prostorima ali svakako i vas rasutih diljem svijeta. Jer samo značenje riječi susresti znači prihvatiti čovjeka kao čovjeka – ne drugačijeg nego ono što jest, ne onakvog kakvim bi ga se htjelo imati već onakvog kakav uistinu i jest.

Središnji dio susreta i ove godine bio je bio je turnir u malom nogometu na  kojem je sudjelovalo pet ekipa. U finalu su se sastale ekipe „Boki“ iz Čatića i „Aljinići“ iz Aljinića. Desetu jubilarnu titulu pobjednika ponijela je ekipa domaćina iz „Aljinića“ na oduševljenje mnogih koji su bili prisutni na finalnoj utakmici. Svakako treba napomenuti da su prije samog finala odigrane utakmice naših mališana, bila je to uistinu za sve prisutne mala nogometna poslastica, a pobjeda je pripala i ove godine ekipi Kraljeva Sutjeska. Pobjednici su dobili prigodne nagade, a mi im upućujemo iskrene čestitke.

Bila je ovo lijepa prigoda da se susretnemo s dragim ljudima, da popričamo, da nazdravimo, da zaigramo kolo ali i svakako da se podsjetimo da je ovo naša rodna gruda, naša zemlja da su ovdje naši preci živjeli. Zaista se moglo osjetiti u „zraku“ zajedništvo, sreća na licima ljudi koji su bili dio susreta, ali sigurno i zato što su bili u svom i na svom! Sve pohvale momcima iz MZ Aljinići koji su i ove godine uspješno organizirali susret dijaspore i rodnoga kraja. Nadamo se i dogodine, i u većem broju da se ponovo susretnemo na istom mjestu!