Najveći kršćanćanski blagdan i ove godine proslavljen je u duhu zajedništva i veselja. Proslava je započela svečanom Misom bdijenja u župnoj crkvi sv. Ivana Krstitelja  u uskrsnoj noći sa subote 26. na nedjelju 27. ožujka, koju je predvodio prof.dr.fra Danimir Pezer. Nakon blagoslova ognja i paljenja uskrsne svijeće, otpjevan je Hvalospjev uskrsnoj svijeći, biblijska čitanja, a onda je uslijedila svečana Slava. 

Sveto euharistijsko slavlje, na svetkovinu Uskrsa 27. ožujka predvodio je fra Željko Brkić, župni i samostanski vikar. Sv. Misu sa kora je pratio župni zbor, koji je uskrsnim pjesmama veličao radost uskrsnuća.

Prepuna župna crkva vjernika, veliki broj automobila parkiranih od ulaza u Kraljevu Sutjesku do izlaza prema Ratnju i narodom preplavljeni Pijesak, najbolji su pokazatelji koliko je mnoštvo naših iseljenih župljana pristiglo u svoj rodni kraj, da bi proslavilo Uskrs.

Običaj da se Uskrsno slavlje nastavi poslije mise u dvorištu crkve i samostana uz zvuke tamburica, izvorne glazbe i igru kola. Jedinstvena je to prigoda za pjesmu i veselje nakon 40 dana posta.

Nakon toga, u 13.30 sati u Domu u Kraljevoj Sutjesci  počelo je Otvoreno prvensto u tucanju jaja koje je priredila nekolicina poklonika ove tradicionalne uskrsne zabave. Blagdani poput ovih ujedno su i prigoda za susret rodbine, prijatelja i starih znanaca.