ponedjeljak, 27.06.2016. godine blagoslovili smo početak radova na sanaciji konstrukcije crkve pod nazivom: Izvođenje dijela radova na sanaciji konstrukcije objekta crkve u Kraljevoj Sutjesci – Faza III – sanacija nadzemnog dijela konstrukcije objekta crkve. Predmetni radovi predstavljaju treći dio Faze III, DIO 3 – FASADERSKI RADOVI. Radove izvodi firma “Neimari” d.o.o. iz Sarajeva.

Uređenje crkve izvana vremenski je planirano za četiri iduća mjeseca, tj. do konca listopada, a predviđena je kompletno nova fasada i novi prozori na crkvi, reparacija ulaznih vrata te dio limarskih radova na sporednim lađama crkve.

Ovim putem želimo zahvaliti svima Vama koji ste sudjelovali i dali svoj doprinos u realizaciji ovog projekta koji traje već desetak godina. Skoro sva sredstva smo osigurali i za ovaj završni dio koji će dati novi izgled crkvi a zahvaljujući upravo ponajprije Vama dragi župljani, te prijateljima i dobročiniteljima tu treba svakako spomenuti i Vladu Federacije Bosne i Hercegovine, općinu Kakanj kao i Državni ured za Hrvate izvan RH, tj. Vladu Republike Hrvatske.

Ako Bog da na jesen će biti kompletno završena sanacija konstrukcije crkve i imat će crkva onaj svoj vanjski i prvotni izgled “Sutješke ljepotice”!