Prošlog tjedna završili smo prvu fazu unutarnjeg uređenja naše župne i samostanske crkve u kojoj su komplet zamijenjene dotrajale i postavljene nove elektroinstalacije u crkvi, hodnicima i pomoćnim prostorijama, kao i nova rasvjeta u svim prostorijama i crkvi.

Također je odrađen i vatrodojavni sistem tako da je crkva sada zaštićena od požara ,protuprovalni sistem kao i internet priključak u sakristiji koji će ubuduće olakšati prenose misnih slavlja preko radija itd.

Također je promijenjena i postavljena nova led rasvjeta u samostanskoj knjižnici kao i u muzeju što će svakako smanjiti troškove održavanja .Ovime su stvoreni uvjeti za zadnju fazu unutarnjeg uređenja a to je sama restauracija zidova i zidnih freski koje je oslikao Marko Antonini.

Hvala svima Vama koji ste nam bili podrška i moralna a i materijalna bez vas to ne bi bilo moguće privesti kraju. Hvala i firmi ELEKTRO-MILAS iz Ljubuškog za idejna rješenja i nabavku elektromaterijala i rasvjetnih tijela vlasniku Daliboru Milasu i Stipi Markotiću koji je sve to vodio .Hvala i firmi Energo d.o.o iz Prozora Ivanu ,Danielu i Dani Ćurić te njihovim radnicima Tomi, Josipu i Ivanu koji su izvodili radove i odradili ih u planiranom roku i profesionalno.