Danas smo s Božjom pomoći započeli radove na zamijeni stare i postavljanju nove, ljepše i kvalitetnije vanjske rasvjete od ulaza u samostansko dvorište te oko crkve i samostana.

Ovi radovi su nastavak predmetnog projekta zamijene i postavljanja novih elektroinstalacija i unutarnje rasvjete u crkvi (napominjemo da je taj dio završen prošle godine) i vanjskih elektroinstalacija po pravilima elektrostruke a to znači postavljanje podzemnoga kabla , uzemljenja i ostalog što je po zakonima elektrostruke potrebno kao i novih rasvjetnih stubova .Postojeća rasvjeta mogli ste vidjeti nije zadovoljavala te kriterije i sa stanovišta struke kao i stručnjaka koji se bave iluminacijom.

Ovim bi ukoliko završimo ovaj projekt naš samostan i crkva dobio profesionalnu puno ekonomičniju led rasvjetu sa manjom potrošnjom električne energije ali svako ono što je najvažnije da će se ovim osvijetliti i crkva i samostan kompletno .Idejna projektna i tehnička rješenja radila je firma SIGNIFY d.o.o. iz Zagreba jedna od vodećih tvrtki na tom području u suradnji sa tvrtkom Elektro Milas iz Ljubuškog.

Projekat će se većim dijelom financirati zahvaljujući donatorima prvenstveno Općini Kakanj, Tvornici cementa Kakanj i drugim donatorima koji su obećali svoju pomoć i naravno dobrim dijelom zahvaljujući vama dragi naši župljani koji volite ovaj samostan i pomažete njegovo uzdržavanje i obnovu a koji danas živite razasuti diljem svijeta .Na tome smo vam neizmjerno zahvalni.

Ukoliko netko i sada želi pomoći realizaciju ovog projekta unaprijed se zahvaljujemo .Svoje priloge možete uplatiti i poslati putem Western uniona ili na broj računa samostana.

Možete nam se javiti putem messengera a mi ćemo vam pojasniti detalje oko uplate. Želja nam je da do Božića naš samostan i crkva zasja u jednom novom i ljepšem svijetlu jer to i zaslužuju zbog povijesnog značenja same Kraljeve Sutjeske i ovog samostana koji ima ne samo za ovu Općinu nego i za cijelu BiH. O samom tijeku radova biti ćete upoznati putem našega profila.

Hvala svima na pomoći podršci i pokažimo da zajedno možemo samo ako hoćemo.