U jednom od najstarijih i najznačajnijih hodočasničkih i zavjetničkih mjesta u Bosni Srebrenoj – Kraljevoj Sutjesci, u subotu 24. lipnja 2023. godine, svečano je proslavljen patron župe i franjevačkog samostana sv. Ivana Krstitelja. Hodočasnici su od ranih jutarnjih sati imali priliku za ispovijed, a svete mise su slavljene u 9 i 11 sati. Bolesničku svetu misu u 9 sati predvodio je fra Ivica Radić, voditelj Hrvatske katoličke misije u Aachenu (Njemačka).

Svečanu pučku misu u 11 sati, uz koncelebraciju 23 pristigla svećenika, predvodio je fra Janko Ćuro, vikar Franjevačke provincije Bosne Srebrene i direktor FMC-a “Svjetlo riječi”.

Propovijed fra Janka Ćure u Kraljevoj Sutjesci objavljena je i na YouTube stranici “Zakej – Susret s Isusom” – Propovijed na svetog Ivu – fra Janko Ćuro – YouTube

Misno slavlje animirali su svojim pjevanjem članovi župnog zbora pod vodstvom Marine Kovač, a na nedavno restauriranim i kolaudiranim orguljama svirala je Nikolina Brkić. Svojim vrsnim pjevanjem, župnom zboru se pridružila i klapa “Sveti Juraj” Hrvatske ratne mornarice, koja je u petak, 23. lipnja 2023. godine, nakon mise uočnice, održala vrhunski koncert klapske glazbe u Kraljevoj Sutjesci. Na misnom slavlju sudjelovao je veliki broj vjernika pristiglih iz različitih krajeva, a mnogi su ove godine pješice hodočastili u Kraljevu Sutjesku.
Veliki broj vjernika svečanu pučku misu uživo je pratilo i preko Facebook profila “Franjevački samostan Kraljeva Sutjeska”. Na početku i kraju misnog slavlja, okupljenom vjerničkom mnoštvu obratio se fra Bono Tomić, gvardijan sutješkog samostana i uputio riječi zahvale. Okupljeni vjernici su, nakon svete mise po tradiciji, druženje nastavili ispred crkve uz izvornu glazbu, igru i prigodni domjenak.