Danas je 16. nedjelja kroz crkvenu godinu i ujedno mlada nedjelja.

Danas je Svjetski dan djedova, baka i starijih osoba. Ovaj Dan osnovao je papa Franjo 2021. godine i slavi se svake godine na četvrtu nedjelju srpnja.

Svete mise u iduću nedjelju slavit ćemo u redovitim terminima u župnoj crkvi, te u Čatićima (9 sati), Dobrinju (10 i 30 sati) i Bjelavićima (12 sati).

U utorak  je blagdan sv. Jakova, apostola.

U srijedu je spomendan sv. Joakima i Ane, roditelja BDM. Kapela na Teševu je zavjetna kapela posvećena sv. Ani. Sv. Misa na Teševu bit će u 11 sati, a prije mise bit će prigoda za sv. ispovijed.

U petak, 28. srpnja 2023. je susret Klanačana. Sv. Misa na Klancu bit će u 11 sati.

U subotu, 29. srpnja 2023. je susret Kopjarčana. Sv. Misa na groblju u Kopijarima je u 11 sati.

Na blagdana sv. Ilije, 20. srpnja, na groblju u Bulčićima upriličen je blagoslov obnovljene kapele. Kapela je obnovljena uz veliku pomoć dobročinitelja, Bulčićana koji žive diljem svijeta, a posebne zasluge idu Anti Vukančiću (”Vjetar”) koji se angažirao oko njezine obnove. Velika hvala svima. U roku od mjesec dana to je druga obnovljena kapela (prva je na groblju u Bištranima 25. lipnja) u našoj župi.

Ženidbeni navještaj: U Ime Božje ženi se Nikola Nakić, sin Zdravka i Lidije r. Bošnjak i uzima sebi za ženu Anelu Marić, kći Franje i Gene r. Pavlović. Vjenčanje je u petak 28. srpnja u Kraljevoj Sutjesci. Mladencima želimo obilje Božjeg blagoslova u njihovom zajedničkom životu.