Danas je 28. nedjelja kroz crkvenu godinu i ujedno mlada nedjelja.

U iduću nedjelju je Misijska nedjelja. Taj dan skupljat ćemo milostinju za misije i potrebe naših misionara. U utorak je sv. Ignacije Antiohijski, biskup i mučenik, u srijedu je blagdan sv. Luke evanđeliste.

Sljedeće nedjelje u našoj župi je proslava Dana kraljice Katarine, kao i XV. nacionalno hodočašće OFS-a BiH (Trećeg Franjevačkog svjetovnog reda). Sat vremena prije mise Nacionalno vijeće OFS-a za BiH pripremilo je prigodan program, pa Vas pozivamo ukoliko možete da dođete ranije i sudjelujete u tom programu. Nakon sv. mise  na platou ispred samostana održat će se 24. smotra folklornih društava na koju ste svi pozvani. Tog dana svete mise biti će samo u Čatićima u 9 i u Sutjesci u 11 sati, dakle neće biti mise u Sutjesci u 9, ni u Dobrinju u 10 i 30, ni u Bjelavićima u 12 sati. Zbog većeg broja vjernika i hodočasnika koje očekujemo iz različitih krajeva BiH, sve vas molimo da taj dan ne ulazite i  ne parkirate svoje osobne automobile  u samostansko dvorište  te da slijedite upute policijskih službenika koji će regulirati promet i javni red i mir.

Hrvatska folklorna skupina ”Bobovac” Čatići-Kakanj poziva župljane naše župe da pomognu u organizaciji tradicionalne kulturne manifestacije – Smotra folklora ”Dani kraljice Katarine” koja će se ove godine održati 22. listopada. Svaka od domaćica, koja želi, može donijeti nešto od prehrambenih proizvoda: pite, kolače, mezu, kruh, različita peciva ili dati novčani prilog. Svoje proizvode moći ćete donijeti 21. listopada od 16 do 21 sat u Društveni dom u Kraljevoj Sutjesci.

Nastavljamo sa jesenskim misama po našim grobljima i to ovim rasporedom: Ponedjeljak (16. 10.): PEZERI;Utorak (17. 10.): POLJANI-Vodarići; Srijeda (18.10.): TRNOVCI; Četvrtak (19.10.): MILJAČIĆI; Petak (20. 10.): LUKOVO BRDO; Subota (21.10.): RATANJ. Mise po grobljima počinju zajedničkim opijelom  u 15 sati.

Proteklog tjedna počela ja druga faza obnove naših samostanskih orgulja, a radi se o ugradnji elektromagnetnog sviraonika. Radove će izvoditi Franjo i Pero Moritz iz Ilače (Republika Hrvatska). Poštovani župljani u skladu s vašim mogućnostima svaki vaš novčani prilog dobro nam je došao. Svima unaprijed zahvaljujemo.

U subotu 21. listopada 2023. poslije listopadske pobožnosti, u 18 sati u našoj samostanskoj crkvi održat će se promocija knjige ”Miris bosioka” autorice Vjekoslave Tomić. Knjiga govori o našem kraju, običajima i ljudima. Pozivamo vas da podijelite radost s autoricom i urednicama i dođete na zakazanu promociju. Nakon promocije bit će priređen prigodni domjenak u samostanskoj blagovaonici