Danas je 1. nedjelja Došašća, započinje vrijeme priprave za Božić. Svete mise u iduću nedjelju slavit ćemo u redovitim terminima u župnoj crkvi, te u Čatićima (9 sati), Dobrinju (10 i 30 sati) i Bjelavićima (12 sati).

Od sutra započinjemo s misama zornicama koje će biti svakog dana osim nedjeljama i svetkovinama u župnoj crkvi s početkom u 6 i 30 sati. Pozivamo i potičemo sve koji možete da sudjelujete na misama zornicama, jer su i one jedan vid naše duhovne priprave za blagdan Božića.

Sutra je sv. Barbara, djevica i mučenica, u srijedu je sv. Nikola, biskup, u četvrtak je spomendan sv. Ambrozija, biskupa i crkvenog naučitelja.
U petak je svetkovina Bezgrešnog začeća BDM. Sv. mise ćemo slaviti u župnoj crkvi u 11,00 sati te u Čatićima u 15,00 sati. Budući da je svetkovina taj dan neće biti mise zornice u 6 i 30 sati.

U župnom uredu i po filijalama možete nabaviti Kalendare za 2024. godinu: knjigu, džepni, 12-lisni, kao i jednolisni sutješki kalendar.

Prošle nedjelje smo najavili da neće biti organiziranog dočeka sv. Nikole, i da ćemo danas u Čatićima i u Kraljevoj Sutjesci, nakon svetih misa podijeliti paketiće za najmlađe članove naše župne zajednice, dakle djecu koja ne idu u školu i djecu do 9. razreda osnovne škole. Paketiće smo pripremili samo za djecu iz naše župe. Zahvaljujem g. Perici Tunjiću sa Slapnice koji živi i radi u Švicarskoj, koji nam je svojim novčanim darom pomogao oko nabavke paketića.

Pozivamo vas da našim prakaraturima po selima ili nama u župni ured prijavite svoje stare, bolesne i nemoćne koji se žele ispovjediti za predstojeće božićne blagdane. Raspored ćemo objaviti iduće nedjelje.

Proteklog tjedna preminuli su: Ivo Pavlović u 74. godini i Ilija Vazgeč u 84. godini života. Pokoj vječni…