Svima vama dragi župljani i vama koji ste i ove godine možda prevalili dalek put kako biste ove božićne blagdane proveli u zajedništvu sa svojim najmilijima i u svome rodnome kraju u ime nas fratara želimo Čestit i blagoslovljen Božić i da ga provedete u miru, radosti i veselju sa svojim najmilijima i prijateljima.

Božićne mise bit će ovim rasporedom: u Kraljevoj Sutjesci bit će samo pučka misa u 11 sati (dakle neće biti rane mise u 9 sati), na Seocu u 10 i 30 i Bjelavićima u 12 sati.

Sutra je blagdan sv. Stjepana, prvomučenika. Sv. Misa na Stjepandan bit će samo u Kraljevoj Sutjesci i to u 11 sati. Poslije mise na Stjepandan pozivamo sve Vas koji ste došli iz različitih krajeva svijeta kako biste Božić i božićne blagdane proveli u svome rodnome kraju, u našu vjeronaučnu dvoranu u podrumu  na malu okrepu i zajedničko druženje kako je to bio i prije običaj.

U iduću nedjelja je Nedjelja Svete obitelji Isusa, Marije i Josipa i ujedno Silvestrovo. Taj dan završavamo ovu građansku godinu i ulazimo u Novu 2024. godinu Svete mise slavit ćemo po ovom rasporedu: u Kraljevoj Sutjesci bit će samo pučka misa u 11 sati (dakle, neće biti rane svete mise u 9 sati), u Čatićima (9 sati), Dobrinju (10 i 30 sati) i Bjelavićima (12 sati).

Sv. Misa Zahvalnica na Silvestrovo bit će u 17 sati u župnoj crkvi. Pozivamo sve vas dragi župljani na tu misu Zahvalnicu, vjerujemo da svatko od vas ima razloga zahvaliti Bogu na protekloj godini.

U srijedu  je blagdan sv. Ivana apostola i evanđeliste. Taj dan sv. Misa bit će samo u župnoj Crkvi i to u 8 sati. Poslije te mise na Ivandan kao što je i običaj započet ćemo s blagoslovom obitelji i to ovim rasporedom

Blagoslov obitelji započinjat ćemo uvijek oko 9 sati jutro. Podsjećamo da  blagoslov nije blagoslov zidova, nego obitelji i stoga bi bilo lijepo da sve naše obitelji budu na okupu. Na stolu treba pripraviti blagoslovljenu vodu, križ i svijeću. Također molimo sve naše prakarature i vodiče da  nam kao i proteklih godina budu na raspolaganju prilikom blagoslova obitelji. Hvala im unaprijed na tome.

U četvrtak je blagdan Nevine dječice ili Mladenci.