Danas je župa Kakanj proslavila 104. godišnjicu svojih zaštitnika svetog Petra i Pavla.

Svečano misno slavlje predvodio je mr. sc. vlč. Anto Vrhovac ravnatelj KŠC „Svetog Franjo“ u Tuzli, uz koncelebraciju dekana sutješkog dekanata dr. preč. Pere Brkića, kakanjskog župnika vlč. Žarka Vujice i brojnih svećenika iz susjednih župa. Ujedno je danas kakanjski župnik proslavio 47. godišnjicu od svoga ređenja.

U svojoj propovijedi vlč. Vrhovac istakao da danas slavimo primjere za vlastito obraćenje. Tražimo danas od Gospodina rast u obraćenju, rast na putu svetosti kako bi bili bliži Njemu. Gospodin nam preko ove dvojice velikana želi biti blizak, kako bi već danas hrabrije krenuli putem svetosti, putem obraćenja. Mi Božju ljubav ne možemo zaslužiti, ona je rezultat Božjeg milosrđa, naglasio je vlč. Ante.

Na koncu misnoga slavlja kakanjski župnik vlč. Žarko Vujica promovirao je knjigu o sestri Branki, koju je napisala sestra Slavica Buljan. Sestra Branka je 1989. došla u „svoj“ Kakanj, župu i grad u kojemu će biti prepoznata kao „Milosrdna Samarijanka“, i svjedokinja ubojstva s. Danke Jurčević (1996.). Knjiga se može kupiti u župnom uredu.

Nakon misnog slavlja nastavljeno je zajedničko druženje i obilježavanje patrona župe u dvorištu crkve.