U nedjelju 29. rujna 2024. župa svetog Petra i Pavla u Kaknju na poseban način je obilježila zaštitnika policije svetog Mihaela kao i 28. tužnu godišnjicu od ubojstva i mučeničke smrti sestre Danke Jurčević.

Svečano misno slavlje predvodio je kakanjski župnik don Ivica Mršo. Na početku svoje propovijedi naglasio je ulogu anđela koju susrećemo kroz cijelu Bibliju i povijest spasenja. Posebice je naglasio arkanđela Mihaela koji je zaštitnik policije i vojske a mnogi od njih su nazočili današnjoj svetoj misi.

Danas se prisjećamo i obilježavamo tužnu 28. obljetnicu mučeničke smrti sestre Danke Jurčević, a kakanjski župnik je ukazao na poveznicu mučeništva sestre Danke sa blaženim Drinskim mučenicama. Danas se na poseban način prisjetimo mučenica djevojaka, žena i majki naglasio je don Ivica.

Župa Kakanj uvodi pobožnost svakog petnaestog datuma u mjesecu kroz molitvu litanija sa Drinskim mučenicama i kakanjskom mučenicom sestrom Dankom.

Nakon svete mise vjernici su posjetili mjesto ubojstva sestre Danke, gdje su izmolili molitvu opijela. Časne sestre, obitelj kakanjske mučenice i svećenici su naposljetku posjetili gradsko groblje gdje je sahranjena.