U subotu 12. listopada 2024. godine, na liturgijski spomendan bl. Carla Acutisa, osamnaest mladih naše župe su uz pratnju vikara fra Danijela Lukića sudjelovali na svečanom euharistijskom slavlju i sportskom turniru u sarajevskoj župi sv. Franje Asiškog na Dobrinji. Župa sv. Franje Asiškog izgradila je novi sportski teren kojeg su posvetili bl. Carlu Acutisu, mladom talijanskom blaženiku.

Svečanim euharistijskim slavljem predsjedao je te teren i sliku bl. Carla Acutisa nakon euharistije blagoslovio dobrinjski župnik fra Danijel Rajić uz koncelebraciju fra Danijela Lukića, župnog i samostanskog vikara iz Kraljeve Sutjeske.

Nakon blagoslova započeo je turnir u malom nogometu, basketu i odbojci. Ekipa iz Kraljeve Sutjeske osvojila je prvo mjesto u nogometu. Najboljim igračem proglašen je također igrač iz naše skupine Julijan Miloš, a naši najmlađi Mijo Stojčić i Leo Pavlović u mlađoj skupini u svojoj pobjedničkoj ekipi su osvojili medalje.

Nakon turnira, svi su ostali u ugodnom druženju uz igre, pjesme i ples, zakusku i osvježenje koje su priredili mladi sa Dobrinje zajedno sa svojim župnikom.

Zahvalni smo Bogu za cijeli ovaj dan, molitvu, pjesmu, druženje i nova prijateljstva, a posebice župniku fra Danijelu Rajiću na lijepoj organizaciji i pozivu. Sretni i zadovoljni uputili smo se nazad svojim kućama.

Sutradan, u nedjelju nakon svetih misa, naši mladi su župljanima pokazali osvojene nagrade, a mnogi župljani sretni i zadovoljni uspjehom naših najmlađih svojim darovima su potaknuli mlade na ustrajnost u započetim aktivnostima.

Tekst: Matej Stojčić i Ivan Komšo