Jučer, 24.06.2014. naša župa proslavila je svog nebeskog zaštitnika svetog Ivana Krstitelja. I ove godine “Ivandanu” nazočio je ne baš veliki broj kao ranijih godina, naših župljana koji su za ovu prigodu odlučili doći svome rodnom kraju, posjetiti rodbinu i prijatelje, te proslaviti patron svoje župe, zajedno s župljanjima koji i danas žive na teritoriju  župe, kao i s hodočasnicima pristiglim iz susjednih župa.

Bolesničku svetu Misu u 9.00 sati predvodio je fra Mirko Majdandžić, župnik u Varešu. Središnje misno slavlje u 11.00 sati predvodio je fra Mirko Filipović, plehanski vikar, uz koncelebraciju 15-ak svećenika. Propovijed plehanskog vikara možete preslušati dolje na linku.

Sve prisutne župljane, goste i hodočasnike na početku misnog slavlja pozdravio je sutješki gvardijan fra Zoran i zaželio svima dobrodošlicu u našu prekrasnu crkvu, a na koncu mise još jednom sve pozdravio i zahvalio za dolazak i zajedničku molitvu koju smo uputili svetom Ivanu da nas zagovara kod nebeskog „Jaganjca koji oduzima grijehe svijeta“.

Župni zbor uzveličao je svojim pjevanjem sveto misno slavlje, slaveći i moleći svog nebeskog zaštitnika.

Nakon svete Mise, ispod terase zaigrano je tradicionalno kolo uz prtnju naših tamburaša koje je vodio gospodin Tomo Maltar, tako da su s pjesmama i kolom povezali razne uzraste i učinili ih jednakima, barem na kratko.

Kako bi se i sami uvjerili kako je bilo za vrijeme svete Mise i u samostanskom dvorištu  pogledajte na sljedećim fotografijama.