Nakon što je tridesetak vrijednih kosaca prošle subote pokosilo samostanski Sjenokos, ovoga tjedna uslijedilo je i kupljenje sijena. Akcija je bila zakazana za srijedu 2. srpnja. Nažalost, ove godine kupjelica je bilo znatno manje nego prošle godine, ali njih tridesetak je od jutarnjih sati vrijedno prionulo poslu i uspjelo tog dana  odraditi puno posla.

Pokupljeno je izbalirano i prevezeno u samostansku štalu više od pola Sjenokosa a drugi dio je ostao pripremljen za baliranje. U četvrtak nakon što je u jutarnjim satima pala sitna kišica u popodnevnim satima se nastavilo s poslom koji je uspješno priveden kraju. Tog dana na naše pozive i molbu odazvalo se oko dvadesetak vrijednih župljana. Ovim putem još jednom se zahvaljujemo  od srca svima onima koji su možda i unatoč svojim svakodnevnim poslovima izdvojili svoje dragocjeno vrijeme i pomogli nam da posao privedemo kraju. Hvala župljanima koji su svojim strojevima traktorima, balirkama doprinijeli da taj posao ide puno brže, jer bez njih bi to išlo puno teže.

Pokazalo se i ovaj put a to se moglo čuti i od mnogih koji su došli raditi, da Sjenokos nije samo samostanski nego sviju nas . Franjevački samostan kao spomenik kulture je mjesto kojega svake godine posjeti nekoliko tisuća turista iz cijeloga svijeta. Zbog njih ali prije svega zbog nas samih trebamo pružiti sliku da nam je stalo i do samostanskog okoliša i da do njega držimo.

S toga svima njima možemo samo reći HVALA. Kako će biti dogodine i ubuduće ostaje da vidimo. Nadat se da ova tradicija koja traje već godinama neće prestati .