U nedjelju 26.listopada 2014. godine obilježena je 536. obljetnica smrti posljednje bosanske kraljice Katarine. Unatoč hladnom vremenu koje je prošlo bez kišnih padavina i ove godine se okupio veliki broj hodočasnika iz svih krajeva BiH kao i inozemstva.

Program je započeo u deset sati, a pripremili su ga i ove godine članovi FSR-a zajedno s mladima iz Kraljeve Sutjeske. Sve okupljene na početku je pozdravio fra Danijel Rajić regionalni asistent FSR-a te  Matea Galić nacionalna ministra FSR-a  koja je nakon toga održala i kratko predavanje o sv. Ljudevitu u povodu 800-te  godišnjice njegove smrti . Mladi iz Kraljeve Sutjeske zajedno sa sestrom Marijom Mlakić izveli su prigodni recital „ Pjesma stvorova“ te otpjevali pjesmu pod nazivom „ Molitva“.

Nakon toga uslijedila je svečana sv. Misa koju je predvodio fra Joso Oršolić definitor Bosne Srebrene i ravnatelj humanitarno-karitativne organizacije Kruh sv. Ante. Uz njega te sutješkog gvardijana fra Zorana Jakovića koncelebrirali su još: fra Danijel Rajić regionalni asistent FSR-a ,  fra Ivan Šarčević gvardijan Franjevačkog samostana na Bistriku u Sarajevu, fra Ilija Božić upravitelj svetišta Gospe Olovske, fra Velimir Bagavac župnik u Tomislavgradu, fra Slavko Petrušić župnik u Novoj Biloj,  fra Blaž Marković župnik u Domaljevcu,fra Gabrijel Tomić župni vikar u Brestovskom, fra Vinko Tomas župni vikar u Busovači, fra Perica Martinović župni vikar u Tolisi, fra Marko Dragičević župni vikar u Posušju, fra Dane Karačić župni vikar na Širokom Brijegu, fra Mirko Bagarić župni vikar u Tomislavgradu, fra Ivan Pervan župni vikar u Fojnici, fra Janko Ljubos župni vikar u Fojnici, vlč. Marko Stojčić župnik u Bosanskom Grahovu, fra Željko Brkić župni i samostanski vikar u Kraljevoj Sutjesci.

Misno slavlje svojim pjevanjem su uzveličali članovi župnog zbora te band GLORIA iz franjevačkog sjemeništa u Visokom.

Bratstva franjevačkog svjetovnog Reda su došla iz raznih krajeva: Brestovskog, Fojnice, Livna, Bistrik- Sarajevo, Guče Gore, Nove Bile, Tomislavgrada, Širokog Brijega, Posušja, Vareša te hodočasnici iz brojnih mjesta i župa iz BiH i Hrvatske.

Po završetku misnog slavlja u samostanskog dvorištu održana je 15. po redu smotra folklora „ Dani Kraljice Katarine“ u organizaciji HFS „Bobovac- Čatići“. Smotru je i ove godine otvorio fra Zoran Jaković sutješki gvardijan koji je u svom obraćanju rekao: „ Katarina je na pučkoj razini metafora dijela bosanske prošlosti na kojoj temeljimo i svoju današnju državnost. Tradicija svakog naroda bogata je zavičajnim i regionalnim mikrokulturama koje su se u javnosti ponajviše očitovale kroz pučko stvaralaštvo, a okviru toga kroz igre i zabave. Zato folklorna društva koja njeguju tradicionalnu pučku kulturu , koja je iščezla iz svakodnevnog života , čine hvalo vrijedno djelo i zaslužuju svako poštovanje i potporu.

Po završetku za sve sudionike smotre organizirana je zajednička okrjepa u domu u Kraljevoj Sutjesci.