Veliki broj vjernika i ove godine hodočastio je Gospi Olovskoj i tako započeo svibanjsku pobožnost Blaženoj Djevici Mariji. Koncelebrirano sveto misno slavlje predvodio je uzoriti kardinal Vinko Puljić uz koncelebraciju provincijala Bosne Srebne fra Joze Marinčića, sutješkog gvardijana fra Zorana Jakovića, fra Marinka Štrbca sutješkog dekana, te mnogobrojnih svećenika.

Na samom početku Svetog misnog slavlja novoizabrani provincijal Bosne Srebrene fra Jozo Marinčić pozdravio je sve okupljene vjernike kao i brću svećenike i zahvlaio sto su vrata crkve u Olovu otvorena u ovoj godini, koju je papa Franjo proglasio godinom milosrđa.

Na koncu misnog slavlja obratio se čuvar Gospinog svetišta u Olovu fra Ilija Bozić, koji je pozdravio sve prisutne i zahvalio se svima koji su na bilo koji način doprinijeli i pomogli u organizaciji hodočasničkog slavlja. Fra Ilija se u svom obraćanju osvrnuo i na sanciju Olovske crkve koja po mjerenjima stručnjaka tone već dugi niz godina, a za sanaciju je potrebno izdvojiti oko 500 000,00 KM. Pozvao je sve relevantne institucije u Bosni i Hercegovini, Vladu Republike Hrvatske, privrenike, župe, vjernike, kao i sve ljude dobre volje koji su u mogućnositi, da se uključe u ovaj hvale vrijedan projekat kako bi se uspješno uradila sanacija temelja crkve jer Gospino svetišet u Olovu je najstarije na Balkanu.

Poslije svet mise za sve prisutne hodačasnike pripremljen je vojnički grah koji su pripremili pripadnici oružanih snaga BiH.

Više fotografija možete pogledati i na ovom LINKU