Uoči blagdana Sv. Ivana Krstitelja, patrona župe Kraljeva Sutjeska, u četvrtak 22.06.2017. g. nakon mise trodnevnice održan je svečani koncert povodom proslave patrona naše župe, te 110,obljetnice od osnutka povjerenstva HKD Napredak u Kraljevoj Sutjesci. Naime, prvo povjerenstvo HKD Napredak na području općine Kakanj osnovano je još davne 1907. godine u Kraljevoj Sutjesci. Organizatori koncerta su bili Franjevački samostan Kraljeva Sutjeska i HKD Napredak podružnica Kakanj. Na početku koncerta svim sudionicima i gostima prigodnim riječima se obratio fra Željko Brkić, gvardijan sutješkog samostana koji je istaknuo radost što u povodu proslave patrona naše župe imamo jedan ovakav glazbeni događaj, te što na njemu nastupaju mladi glazbenici, učenici područne škole iz Čatića koja djeluje u sastavu Glazbene škole Katarina Kosača Kotromanić iz Žepča, Riječi pozdrava uputio je i Josip Gujić predsjednik HKD Napredak podružnice Kakanj istaknuvši da je povod organizaciji ovoga koncerta i 110. obljetnica od osnutka Napretkovog povjerenstva u Kraljevoj Sutjesci.

Na koncertu kojeg su pripravili nastavnici Marina Kovač, Ivan Dujmović i Tea Matijević nastupili su : Lorena Bojić, Nives Bojić, Veronika Bojić, Petar Katičić, Sanita Smolo, Luka Tomić, Anđela Babić, Marina Lukenda, Ahmed i Benjamin Čeliković, Nikolina Kovač, Ilma Suljić, Andrea Biletić učenici područne glazbene škole iz Čatića te već iskusni mladi glazbenici Benjamin Drijenčić s trubom, Martina Jozinović koja je uz pratnju Antonele Marković otpjevala prekrasnu pjesmu M.Lowrya i B. Greena „Mary did you know“ i Ana-Marija Tomić studentica Muzičke akademije u Sarajevu koja je izvela pjesmu od Leonarda Cohena „ Hallelujah“. Na kraju koncerta nastupio je i Dječji zbor Glazbene škole Katarina Kosača Kotromanić sa skladbom „Under a bright Sky“ uz klavirsku pratnju nastavnika Ivana Dujmovića.

Na kraju riječi zahvale svim sudionicima i onima koji su svesrdno pomogli organizaciju ovog koncerta uputio je sutješki gvardijan fra Željko Brkić, nakon čega je svima njima uručena i prigodna zahvalnica. S radošću trebamo istaknuti da je domaća publika, kao i gosti koji su tu večer došli iz Ilijaša, Vareša bila oduševljena izvedbama mladih glazbenika, a pogotovo organizacijom samoga koncerta. Želja nam je zapravo i bila da uz duhovnu pripravu za naš patron organiziramo i jedan ovakav glazbeni događaj kako bismo obogatili tu pripravu. Zahvaljujemo se još jedanput svima onima koji su dali svoj neizmjerni doprinos oko organizacije samoga koncerta: našim izvođačima; nastavnicima Marini Kovač, Tei Matijević i Ivanu Dujmoviću, predsjedniku HKD Napredak podružnica Kakanj gospodinu Josipu Gujiću koji je uložio veliki napor i trud da sve prođe u najboljem redu, potpredsjedniku Zdenku Ravliji kao i Središnjem odboru HKD Napredak iz Sarajeva za svesrdnu pomoć.

Po završetku koncerta uz prelijepu ljetnu večer za sve sudionike, njihove roditelje i goste organiziran je prigodni domjenak i druženje koje je potrajalo dugo u noć.