U organizaciji HKD Napredak podružnica Kakanj večeras je održan tradicionalni božićni koncert u gradskom domu kulture.

Marcela Ravlija, predsjednica HKD Napredak Kakanj pozdravila je sve prisutne i naglasila kako ovim koncertom slavimo rođenje djeteta koje se desilo prije više od dvije tisuće godina, rođenje Boga koji je u liku djeteta rođenog u štalici došao među ljude i kao čovjek donio nadu da se samo ljubavlju može promijeniti svijet.

Znajući svu našu ljudsku povijest nismo ga poslušali. Ljudi su vjerovali i vjeruju da se ognjem, mačem i oružjem može mijenjati svijet.

I danas smo svjedoci strašnih stradanja muškaraca, žena i djece u zemlji njegovog rođenja, ali i drugdje u svijetu. Mi ga možemo moliti, kako god ga zvali i kako mu se molili, da vrati ljudima vjeru u ono kako nas je učio: da uvijek i samo pobjeđuju ljubav i praštanje.

Gledatelji su uživali u tradicionalnim i suvremenim božićnim pjesmama u izvedbi brojnih izvođača: mješoviti hor KUD „Dikan”, Vesna Tomičić, Ana-Marija i Luka Tomić, Hana Talić, Aldin Kordić, Emina Bajtarević i deda, Damir Dado Čobo, Gradski dječji hor, Nađa Imamović, Zerina Hadžić i Lena Mioč.

Nakon koncerta priređeno je daljnje zajedničkog druženje uz prigodno osvježenje i zakusku za sve prisutne.