Danas je nedjelja Svete obitelji Isusa, Marije i Josipa. Katolička Crkva danas slavi Svjetski dan selilaca i izbjeglica.  Ujedno slavimo i spomendan sv. Silvestra, pape – Silvestrovo ili Stara godina. Završavamo ovu građansku godinu i ulazimo u Novu 2024. godinu. Sveta Misa zahvalnica je večeras u župnoj crkvi u 17 sati. Pozivamo vas da u što većem broju dođete i da zajedno zahvalimo Bogu za sva dobročinstva primljena u protekloj godini.

Sutra je svetkovina Svete Marije Bogorodice i ujedno Nova godina. Crkva na taj dan slavi 57. po redu Svjetski dan mira. Sv. Mise bit će samo u župnoj Crkvi u 11 sati i u Čatićima u 12 sati. Svima vama dragi župljani i vašima kod kuća želimo Sretnu i blagoslovljenu Novu 2024. godinu.

U subotu je svetkovina  Bogojavljenja – Sveta Tri kralja (Vodokršće). Sv. misa s blagoslovom vode u Čatićima  bit će u 9 sati, a  u Sutjesci samo pod misom u 11 sati. Na taj dan Katolička Crkva u Bosni i Hercegovini slavi Dan papinskog misijskog djela ili Svjetski misijski dan djece. Na Bogojavljenje ćemo pod svetim misama prikupljati milostinju za afričke misije.

Nakon pučke mise na Bogojavljenje pozivamo naše župne pastoralne vijećnike i pratitelje kod blagoslova obitelji na ručak u našu vjeronaučnu dvoranu.

 U iduću nedjelju je blagdan Krštenja Gospodinova i završava božićno vrijeme te započinje vrijeme kroz godinu. Svete mise u iduću nedjelju slavit ćemo u redovitim terminima u župnoj crkvi,  te u Čatićima (9 sati), Seocu (10 i 30 sati) i Bjelavićima (12 sati).

Idući tjedan nastavljamo sa blagoslovom obitelji u našoj župi i to ovim rasporedom: utorak: Seoce, Bijelo Polje, Dujmovići, Pezeri, Bištrani, Zajezda, Pavlovići, Lukovo Brdo i Trnovci: srijeda:  Lučići, Papratno, Poljani, Gora, Slapnica i Poljice: četvrtak: Miljačići – Marijina Voda, Bistrik i Crkvenjak. Blagoslov počinjemo oko 9 sati.