Danas je prva korizmena nedjelja (”Čista”).

Svete mise u iduću nedjelju slavit ćemo u redovitim terminima u župnoj crkvi, u Čatićima (9 sati), Dobrinju (10 i 30 sati) i u Bjelavićima (12 sati).

Pobožnost križnog puta kroz korizmu je  petkom u Čatićima u 15 a u župnoj crkvi u 16 i 30 sati. Nakon pobožnosti slavit ćemo svetu misu.

Ovaj tjedan u srijedu, petak i subotu su proljetne kvatre. Proljetne kvatre posvećene su pokori, obraćenju i oproštenju grijeha. U te dane preporuča se post i molitva na velike  nakane Crkve i svijeta.

Sunčano vrijeme i ugodna temperatura bili su odlična prilika za organizaciju radne akcije uređenja samostanskog Sjenokosa u subotu, 17. veljače 2024. Našem pozivu odazvalo se 14 župljana: Mirko Drlja (Čatići), Gordan Tomić – ”Buće” (Čatići), Stjepan Šljivić – ”Bego” (Čatići), Marinko Šljivić (Čatići), Marko Filipović – ”Hljeb” (Čatići), Tomislav Tomić – ”Toma” (Čatići), Stjepan Bojić – ”Ćepura” (Čatići), Sjepan Bojić – ”Miletov” (Čatići), Ljubomir Perišić – ”Bili” (Čatići), Drago Ćorić (Bjelavići), Ivo Kovačević (Bjelavići), Pero Galić (Dobrinje), Svetomir Pejić (Kraljeva Sutjeska), Ivo Komšo (Crkvenjak) i Željko Rodić -Ćeno (Kraljeva Sutjeska). Svima njima ovim putem zahvaljujemo što su unatoč svojim poslovima izdvojili vrijeme i pomogli uređenju Sjenokosa koji je dio našega sutješkog samostana, spomenika kulture, čuvara povijesti i prošlosti ne samo franjevaca nego i puka.

Budući da nismo uspjeli uraditi sav planirani posao, ponovno ćemo organizirati akciju uređenja Sjenokosa u subotu, 24. veljače 2024. s početkom u 10 sati. Pozivamo sve župljane koji su u mogućnosti i mogu izdvojiti vrijeme da nam dođu pomoći. Neka ih dragi Bog nagradi za njihovo dobročinstvo. Unaprijed zahvaljujemo.

Jučer je u domu u Bakovićima kod Fojnice, u 75. godini života preminuo Jozo Topalović. Pokop mu je u srijedu 21. veljače 2024. u Miljačićima u 14 sati. Pokoj vječni…