Danas je druga korizmena nedjelja (”Pačista”).

U iduću nedjelju je treća korizmena nedjelja koja se prema odluci BKBiH  obilježava  i kao Nedjelja solidarnosti u svim župama u BiH. Taj dan se prikuplja i kolekta solidarnosti za siromašne župe u našoj Nadbiskupiji.

Svete mise u iduću nedjelju slavit ćemo u redovitim terminima u župnoj crkvi, u Čatićima (9 sati), Seocu (10 i 30 sati) i u Bjelavićima (12 sati).

Nastavljamo s pobožnošću križnog puta kroz korizmu: idući  petak u Čatićima u 15 a u župnoj crkvi u 16 i 30 sati. Nakon pobožnosti slavit ćemo svetu misu.

U subotu 24. veljače 2024. nastavljena je radna akcija rezanja i orezivanja stabala u samostanskom voćnjaku i Sjenokosu. Podsjetimo da je zadnji put orezivanje stabala bilo prije šest godina. Kao i protekle subote našoj radnoj akciji odazvao se još veći broj naših župljana. To su: Mirko Drlja (Čatići), Gordan Tomić – ”Buće” (Čatići), Stjepan Šljivić – ”Bego” (Čatići), Marinko Šljivić (Čatići), Tomislav Tomić – ”Toma” (Čatići), Luka Tomić (Čatići), Stjepan Bojić – ”Ćepura” (Čatići), Sjepan Bojić – ”Miletov” (Čatići), Ljubomir Perišić – ”Bili” (Čatići), Anto Bojić – ”Šanta” (Čatići), Mijo Benić – ”Mišo” (Čatići), Vedran Benić – ”Veke” (Čatići) Drago Ćorić (Bjelavići), Jozo Miloš (Bjelavići), Josip Lukić (Aljinići), Svetomir Pejić (Kraljeva Sutjeska), Pero Janjić (Kraljeva Sutjeska), Ivo Komšo (Crkvenjak) i Željko Rodić – ”Ćeno” (Kraljeva Sutjeska). Ovom prigodom im se od srca zahvaljujemo na uloženom trudu i radu. Budući da nismo uspjeli uraditi sav planirani posao, ponovno ćemo organizirati akciju uređenja Sjenokosa u subotu, 02. ožujka 2024. s početkom u 10 sati. Pozivamo sve župljane koji su u mogućnosti i mogu izdvojiti vrijeme da nam dođu pomoći.

Također, u subotu 24. veljače 2024. godine izvodili su se radovi na krčenju korita  potoka Urve i okolnih padina. Korito Urve i okolne padine bile su uveliko zapuštane i obrasle raslinjem i drvećem koje je trebalo ukloniti i raščistiti. Ovi radovi će se nastaviti i idući tjedan kako bi prostor oko šetala i naš kraljevski dvor na Grgurevu bili prikladno uređeni kako i zaslužuju.

Proteklog tjedna preminuli su: Jozo Topalović u 75. godini, Marija Rodić u 83. godini,  Kata Filipović u 75. godini i Mara Pavlović u 77. godini života. Pokop +Mare je sutra u 14 sati u Pavlovićima. Pokoj vječni…