Don Marinko Šljivić proslavio je svoju Mladu Misu 25. srpnja 2010. godine u župnoj crkvi sv. Ivana Krstitelja u Kraljevoj Sutjesci u 11 sati. Na misnom slavlju uz mladomisnika koncelebrirala su još četvorica mladomisnika iz Splita i Dubrovnika, profesori iz Splita, svećenici iz Dubrovnika, župnici susjednih župa, kao i mnogi drugi. Sveto Misno slavlje započelo je svečanom procesijom i roditeljskim blagoslovom mladomisnika.

Mladomisnika, njegovu najbližu rodbinu, prisutne redovnike, svećenike i sve one koji su se odazvali pozivu da svojom nazočnošću uveličaju ovu proslavu, u ime samostana u Kraljevoj Sutjesci pozdravio je gvardijan  fra Ilija Božić. Zbor Dubrovačke katedrale pjesmama je svetu misu pjevao sa kora. Propovijednik  don Miljenko Babaić župnik župe Dubrovačke – Mandaljena, istakao je mladomisničko geslo „U početku bijaše Riječ i Riječ bijaše u Boga i Riječ bijaše Bog.“ Te je naglasio da moramo prihvatiti istinsku Riječ, a to je Krist, međutim mi prečesto prihvaćamo ovozemne riječi koje nas zavode. Katolički narod u Bosni jedino može opstati ukoliko se bude držao prave Riječi i bude vezan uz Crkvu. Narod premalo moli za svećenike, treba više moliti i postiti kako bi Bog poslao radnike na njivu svoju.

Na svečanom mladomisničkom slavlju uz don Marinka bio je i njegov ujak don Frano Dragun koji je slavio 40 godina svećeništva.

Poslije mladomisničkog blagoslova slavlje je do kasno navečer nastavljeno pod šatorima u samostanskom dvorištu. Preko tisuću gostiju bilo je na mladomisničkom ručku. Vrijedno je istaknuti da je iz Kaštel Štafililića bilo preko 300 ljudi koji su došli na čelu sa gradonačelnikom Joškom Berketom, jer je naš don Marinko imao praksu kao student i pomagao je župniku u Štafiliću tri godine, isto tako pored dubrovačkog katedralnog zbora na mladu misu je došlo još oko 50 don Marinkovih prijatelja  iz Dubrovnika.

Za mladomisničkim ručkom pjevala je grupa ˝Novo nebo˝ iz Zenice a sa par izvornih pjesama počastili su goste  Pepo i sinovi iz grupe Tajne staze. Mladomisnik je isto tako uzeo mikrofon i sa svima nama zapjevao ˝Lijepa li si˝.

Našem mladomisniku želimo Božji blagoslov, puno sreće i uspjeha u njegovom svećeničkom životu u Dubrovačkoj biskupiji.