U Kraljevoj Sutjesci, točnije u prelijepoj Crkvi Sv. Ivana Krstitelja pri Franjevačkom samostanu, održani su mnogi koncerti, ali koncerti koje su organizirali i na kojima su nastupali najmlađi župljani i župljanke Kraljeve Sutjeske i okolice, imaju svoju posebnu čar i ljepotu.
Posebne emocije nosi koncert kojeg su održali učenici Glazbene škole koju je pokrenula i ustrajnim radom i strpljenjem vodila sestra Marija Mlakić. Koncert se održao 12. rujna 1993. godine u sestarskoj kući pri Franjevačkom samostanu u Kraljevoj Sutjesci.

Sažeti video prikaz koncerta možete pogledati na ovom video-linku:

Koncert je ujedno bio i natjecanje, a tko je na kraju pobjedio, možete pogledati na ovom video-linku gdje se nalazi kompletan video s koncerta održanog 12. rujna 1993:

Učenici glazbene škole u Kraljevoj Sutjesci su i dalje bili vrijedni i marljivo vježbali, te je novi koncert upriličen na Stjepandan, 26. prosinca 1993. godine u samostanskoj blagovaonici. Teško je opisati emocije koje nosi ovaj Božićni koncert, zato Vam predlažemo da pogledate video Božićnog koncerta održanog u Kraljevoj Sutjesci:

Dana 14. svibnja 1995. godine, ponovno je održan koncert u Kraljevoj Sutjesci, ovaj put u do posljednjeg mjesta ispunjenoj Crkvi Sv.Ivana Krstitelja, a osim učenika Glazbene škole iz Kraljeve Sutjeske, nastupili su i gosti iz Kiseljaka, a na priloženom video-linku možete pogledati skraćeni pregled koncerta:

Priredili smo i snimak cijelog koncerta održanog 14. svibnja 1995. godine, kojeg možete pogledati na ovom video-linku:

Proslavljajući dvadesetu obljetnicu (a može se reći i dvadesetpetu obljetnicu) rada Glazbene škole u Kraljevoj Sutjesci, upriličen je svečani koncert uoči Svetog Ive. Na koncertu su nastupili učenici Glazbene škole „Katarina Kosača“ koju vodi Marina Kovač (Ismihana Vehab, Ana Marić, Sara Pezer, Marija Šain-Pavlić, Franjo Duvnjak, Dario Šipić, Nives Bojić, Azra Mehić i Ana-Marija Tomić ), mladi gosti iz Žepča (Lana Augustinović, flauta i Ivana Jukić, klavir) i Kaknja (Benjamin Drijenčić, truba i Ajna Balešić, violina), Župni Zbor Sv.Ilije iz Kiseljaka pod vodstvom Nikoline Pavlović, sopranistica Vesna Baljak koju je pratila Ljubica Vuletić, pijanist Bartolomej Stanković, te basovi Ivan i Ivica Šarić.

Pogledajte video svečanog koncerta održanog 22. lipnja 2014. godine u Kraljevoj Sujtesci: