Kroz pripravu za Svetu ispovijed i Prvu svetu pričest od rujna prošle godine, prvopričesnike naše župe vodio je ipripremao fra Zoran Jaković, gvardijan.

Jučer u popodnevnim satima provopričesnici su imali generalnu probu na kojoj se vidjelo da je sve spremno i da s nestrpljenjem iščekuju susret s Kristom. Nakon generalne probe u pratnji svojih roditelja pristupili su svetoj ispovijedi. Tako odriješeni od grijeha, čisti i bijeli, došli su danas na sedmu Vazemu nedjelju u našu prekrasnu sutješku crkvu.

Svečanom procesijom danas, 17. svibnja 2015. godine, započelo je slavlje Prve Svete Pričesti za osmero prvopričesnika: Ivan Ravlija s Papratna, Mara Šljivić s Aljinića, Martina Benić s Aljinića, Nikolina Kovač s Crkvenjaka, Luka Ćorić iz Bjelavića, Gabrijel Vazgeč iz Bjelavića, Luka Tomić iz Čatića i Veronika Bojić iz Čatića. Euharistijsko slavlje predvodio fra Zoran Jaković, uz koncelebraciju fra Željka Brkića i fra Bone Tomića.

 

Svečano obučeni u bijele haljine, u crkvi posebno okićenoj za ovaj dan, oni su krasili ovo nedjeljno jutro. Naime, nakon godišnje pripreme osmero prvopričesnika naše župe, otvorili su vrata svoga srca i prvi put u svome životu u svoju nevinu dječju dušu primili živog Isusa, našega Gospodina. Prvopričesnici su u ovom, za njih posebnom euharistijskom slavlju, sudjelovali pjesmom, recitacijama, čitanjem riječi Božje. Njihovi raspjevani dječji glasovi mamili su suze radosnice, ponajprije njihovim roditeljima, a onda i svima nama koji smo toga dana bili u crkvi.

Njihov vjeroučitelj u svojoj je propovijedi naglasio važnost povezanosti s Isusom kroz sakramente Sv. ispovijedi i pričesti. Kako Isus želi biti i ostati naš najbolji prijatelj, a onomu komu vjerujemo, koga volimo njemu dajemo i sebe i svoje srce. Tako ste i Vi pripravili svoje srce za Isusa, a to je ono što Isus želi čisto i sveto srce.

Roditeljima je poručio: dragi roditelji, ovo je početak vjerskog, kršćanskog i ljudskog odgoja, nastavite i dalje kroz život biti svojoj djeci pravi odgojitelji i roditelji. Svojim životom budite svojoj djeci živi primjer, potičite ih na svetu ispovijed, misu i pričest. Želim vam da vaša djeca naši prvopričesnici izrastu u dobre, zrele, pametne i odgovorne ljude i vjernike, Isusove učenike.

Misno slavlje završeno je prvopričesničkom pjesmom i zajedničkim fotografiranjem!