Za ovu godinu biskup je već u siječnju najavio krizmu u našoj župi sv. Ivana Krstitelja za subotu, 04. Lipnja 2016. Uz redoviti doček biskupa s upaljenim zvonima, raspelom i svetom vodom župnik i gvardijan fra Zoran je na ulaznim vratima dočekao nadbiskupa Vinka. Nakon molitve za biskupa i zborne molitve patrona župe te blagoslova s Presvetim, uzoriti Vinko kardinal Puljić pozdravio je krizmanike, kumove, roditelje, sve nazočne i zahvalio fra Zoranu za riječi dobrodošlice. Išao je među krizmanike te je, kako se to kaže, provjerio znanje krizmanika, ili bolje rečeno s krizmanicima razgovarao o vjeri i Katoličkom nauku te se uvjerio osobno da su krizmanici pripremljeni za sakramenat kršćanske zrelosti.

Na početku svetog misnog slavlja uz pozdravne riječi župnika fra Zorana, u ime svih 33. krizmanika urzoritog kardinala Vinka pozdravila je krizmanica Marija Šain-Pavlić.
Nakon homilije i obnove krsnih obećanja, uslijedila je podjela sakramenta krizme svetim uljem uz popratne riječi Primi pečat dara Duha svetoga. Nadbiskup Vinko izrazio je zadovoljstvom prepunom crkvom i dostojanstvenim liturgiskim slavljem.
Župni zbor s kora, lijepim pjevanjem je uveličao sveto misno slavlje.
Na koncu svete mise u ime svih krizmanika Marijana Stijepić zahvalila je uzoritom kardinalu Vinku za promljeni sakramenat svete krizme i u znak zahvalnosti darovali smo kardinalu Stuješki vezeni križ.
Kao uspomenu  na ovaj događaj krizmanici su dobili prigodne darove: krunicu, Uspomene, Katekizam Katoličke Crkve i Knjigu od uzoritog kardinala, kako bi i dalje mogli živjeti i produbljivati svoju vjeru u Trojedinoga Boga.