Danas je 2. nedjelja Došašća ili Adventa.

Iduća nedjelja je mlada nedjelja. Pobožnost Isusu u Presvetom oltarskom sakramentu imat ćemo na kocu pučke svete mise Svete mise u iduću nedjelju slavit ćemo u redovitim terminima u župnoj crkvi, u Čatićima (9 sati) i Seocu (10 i 30 sati).

U iduću nedjelju je 3. nedjelja došašća, koja se inače slavi i kao nedjelja Caritasa. Stoga ćemo u iduću nedjelju pod svetim misama skupljati milostinju koja će ići za potrebe Caritasa.

Ovaj tjedan planiramo obići  bolesne i nemoćne u našoj župi i to ovim rasporedom: utorakKraljeva Sutjeska, Papratno (1 svećenik) te Aljinići, Čalukova Bara, Jurići, (1 svećenik): srijeda: Čatići i Bjelavići (2 svećenika);  četvrtak  – Seoce, Bijelo Polje, Lukovo Brdo, Pavlovići i Trnovci ( 2 svećenika). Ispovijed ćemo počinjati u 9 sati.

U srijedu, petak i subotu su zimske kvatre. Kvatreni dani su osobiti dani u kojima se Crkva od davnine, prateći ciklus godišnjih doba, posvećuje molitvama, djelima pokore i ljubavi i to na velike nakane Crkve i svijeta. Zimske kvatre su inače posvećene kršćanskoj dobrotvornosti i zahvalnosti Bogu za njegova dobročinstva.

Proteklog tjedna završeni su radovi na uređenju dijela podrumskih prostorija samostana. Početkom mjeseca rujna ove godine krenulo se sa uređenjem ovog, decenijama zapuštenog prostora. Uređeni su hodnici i prostor vinskog podruma. Također su završeni radovi uređenja ulaza i dijela hodnika kod vjeronaučne dvorane kao i same vjeronaučne dvorane. Radove su izvodili Petar Pavlović (”Petrić”), Marko Filipović (”Hljeb”) i Stjepan Bojić (”Ćepura”), svi iz Čatića. Sredstva su osigurana od strane Roberta Aždajića iz Australije i našeg franjevačkog samostana. Ovo je još samo jedna u nizu kontinuiranih restauracija koje je bilo potrebno napraviti poradi očuvanja sutješkog samostana. Zahvaljujemo svima na podršci i naporima koje ulažu kako bi mogli nastaviti sa prijeko potrebnim održavanjem i obnovom samostanskog prostora.

U subotu 25. studenoga 2023. u Zürichu (Švicarska) je održana 26. po redu tradicionalna Sutješko-kakanjska večer na kojoj je i ove godine nazočio veliki broj naših iseljenih župljana. Zahvaljujemo se organizatorima, točnije Zavičajnom društvu Kraljeva Sutjeska iz Švicarske koje nas je i ove godine pozvalo te na njihovim darovima za potrebe našeg samostana.

Stigao je novi broj lista ”Svjetlo riječi.” Pretplatnici ga mogu podići nakon svetih misa.

Proteklog tjedna preminuli su: Irena Nikačević u 40. godini i Dragica Trogrlić u 65. godini života. Pokojna Irena pokopana je u petak u Miljačićima a +Dragica jučer u Čatićima. Pokoj vječni…