Sveto misno slavlje drugog dana duhovne priprave za patron naše župe predvodio je fra Zdravko Dadić, provincijal Franjevačke provincije Bosne Srebrene uz koncelebraciju braće fratara i svećenika iz susjednih župa.

Provincijal Dadić je u svojoj propovijedi govorio o liku sveca zaštitnika naše župe Ivanu Krstitelju, čiji se život dotiče sa Isusovim životom. Ivan u pustinji izgrađuje sebe u molitvi, postu i pokori. Ivan je onaj koji pripravlja put Isusovom dolasku i javnom djelovanju. Po uzoru na njega i mi trebamo izgrađivati svoje kršćanstvo poslanstvo u svijetu, dodao je  provincijal Franjevačke provincije Bosne Srebrene.

Sutješki gvardijan fra Bono Tomić na koncu misnog slavlja pozdravio je sve nazočne župljane te goste, prijatelje Kraljeve Sutjeske i samostana.

Pozvao je sve da ostanu na zajedničkog druženju koji je nazvao zahvalna večer. Kako kaže, ideja ovog druženja proistekla je kada su naše sutješke žene ove godine dobile nagradu Večernjakovog pečata na inicijativu našeg Ivice Šarića i direktora Večernjakovog pečata i glavnog i odgovornog urednika Večernjeg lista BiH Joze Pavkovića. Cijela BiH I Hrvatska je vidjela sutješku nošnju i to je bila promocija cijele Kraljeve Sutjeske i samostana.

Na zahvalnoj večeri nazočnima su se obratili: predsjednik Hrvatske Akademije za znanost i umjetnost u Bosni i Hercegovini akademik Mladen Bevanda, počasni predsjednik matice Hrvatske Mostar akademik Josip Muselimović, provincijal Franjevačke provincije Bosne Srebrene fra Zdravko Dadić te generalni direktor Elektroprivrede HZHB Drago Bago. Sutješki gvardijan je govornicima uručio prigodne poklone sa etnografskim sutješkim motivima kao izraz zahvale i sjećanja na Kraljevu Sutjesku.

Glavni i odgovorni urednik Večernjeg lista BiH Jozo Pavković sutješkom je gvardijanu uručio zahvalnicu Večernjakovog pečata za svu podršku oko implementacije ove manifestacije.

Svojom pjesmom cijelo ugodno druženje su pratile sutješke žene u narodnoj nošnji.